De eerste steen is gelegd

Gedenkwaardig moment

Vrijdag, 2 november 2012

Vandaag is er weer een mijlpaal: de metselaar gaat beginnen! In de afgelopen 3 dagen is er veel gebeurd. Woensdag zijn de vloerplaten op de fundering gelegd, donderdag zijn alle palen voor het metselwerk gesteld, de eerste deurkozijnen gemonteerd en vandaag zijn de raamkozijnen ook gearriveerd en opgehangen. En dan een historisch moment: de eerste steen. De eer is aan Noa en Esmée om de geschiedenis in te gaan als de grondleggers van dit huis :)

Na de eerste steen volgt voor de dames nog een speed workshop metselen door The Man himself, Martin de Metselaar. Dat jaren van ervaring een bepaalde handigheid opleveren is al gauw duidelijk. Dat valt nog niet mee om het cement met de troffel netjes aan te brengen.

Beetje egaliseren links en rechts

Dus zo moet dat ...

Door alle werkzaamheden van de afgelopen dagen staat er opeens een soort frame van de begane grond. Ik kan als het ware al door de gang lopen en middenin de keuken staan. Ook heb ik het toilet al even ‘geprobeerd’, lekker ruim. Als ik door de openslaande deuren naar ‘buiten’ kijk, staat daar opeens een klein meisje op de ‘veranda’ met heel veel water op de achtergrond.

Uitzicht op ons meer

Om de afwatering een beetje op gang te helpen schept Peter een geultje naar het aangrenzende perceel. Dat is toch nog niet verkocht :)

Het water een handje helpen

3 Responses to “De eerste steen is gelegd”

 1. Mars en Mam Says:

  Weer een een heel verschil met gisteren!! Leuke foto’s hoor en natuurlijk ook het bijbehorende verhaal!

 2. pap en mam Buis Says:

  Wat gaat dat hard hè? De deuren staan er al, nog even en het is al een heel huis. We wachten af, wat zal het mooi worden. Mam xxx

 3. Esmée Says:

  Kom op Papa nog ff scheppen
  En dan ben je klaar kom op harder scheppen!

Leave a Reply