Omgevingsvergunning is binnen!

Esmée is er klaar voor!

We kunnen nu echt gaan beginnen, want de bouwvergunning (tegenwoordig ‘omgevingsvergunning’) is verleend. Whoohoo! Het hele proces heeft op de kop af 8 weken in beslag genomen en dit is precies de termijn die de gemeente heeft om een vergunning in behandeling te hebben. Onze aanvraag plofte precies middenin de zomervakantie op de mat van de gemeente en dat was niet echt een lekkere timing; er waren een hoop ambtenaren met vakantie. Maar niet getreurd, het belangrijkste is dat we de vergunning hebben en nu echt van start kunnen.

Afgelopen maandag 17 september heb ik samen met Jan Ory (projectontwikkelaar), Freek Bakker (Bouwbedrijf Hof) en de gemeente Bergen NH de hoekpunten van ons bouwkavel digitaal uit laten zetten. Tot mijn verrassing was Freek, de uitvoerder, vandaag alweer langs geweest om ook de contouren van het huis uit te zetten. Het wordt nu allemaal wat tastbaarder. Esmée vertrouwde de boel niet en ging als een klein opzichtertje nog even de maten van het huis na (zie hieronder).

'Mam, dit is vet klein!'

Na een hoop driftige pasjes langs de afzetting kwam ze tot de conclusie dat het ‘vet klein’ was. Om vervolgens nog spottend toe te voegen: ‘En dit wordt onze tuin??’, waarbij ze één wenkbrauw optrok. Hilarisch! Oké Esméetje, het volgende huis komt op een landgoed, oké?

A.s. dinsdag 25 september, op Esther haar verjaardag (gefeliciteerd kind), wordt de eerste paal geboord. Er wordt niet geheid omdat onze kavel op een zandplaat ligt, zo dicht bij de duinen. Hieronder een plattegrond van de bouwkavels; wij hebben nummer 44 (op de hoek bij het plantsoen, het rode vakje helemaal rechts en in het midden van de kaart).

Overzicht kavels

Comments are closed.