De eerste paal!

Het is nog vroeg als alles in gereedheid wordt gebracht

Dinsdagochtend 25 september jl. rijden Peter en ik om 08.00 uur al de J.A. Rädeckerweg op als we heel wat bedrijvigheid zien op en rond onze kavel. Er staat een hei/boorinstallatie, betonwagen, graafmachine, aanhangers, busjes en een dieplader. Wow, is dat allemaal voor ons? Ja, het lijkt er wel op :)

Voor de huizen in dit gedeelte van Schoorl hoeft niet geheid te worden en dus staan alle huizen op strokenfundering. Onze aannemer  is echter van mening dat degelijkheid voor alles gaat en dat past helemaal in Peter’s straatje. Dus zijn er eerst gaten geboord tot een diepte van zo’n 1.20m en deze zijn vervolgens gevuld met beton en ijzer. Dat ziet er dan zo uit:

Boren en volstorten met beton en dan als finishing touch wat ijzer

Onder het toeziend oog ...

Nu is het wachten op het uitharden van de betonnen palen. A.s. vrijdag 28 september gaan ze beginnen met de bekisting te timmeren.

3 Responses to “De eerste paal!”

 1. Ingrid Says:

  Hi Peter en Ingrid,

  Wij zijn ook een Peter en Ingrid en wij bouwen ook een huis met Hof. En Freek is ook onze uitvoerder. Te toevallig om te laten liggen.
  Vandaag gaan de pannen er op. We zijn iets verder dan jullie maar voordat je het weet zijn jullie ook zover. Ik kan nu al uit ervaring zeggen, het wordt prachtig.
  Veel succes.

  Vriendelijke groet,
  Ingrid

 2. Hans Says:

  Wauw! Hoe stoer is het om te zien dat je eigen huis gebouwd wordt!

  Later, als we groot zijn, wil ik dit ook wel :)

  Ziet er aso groot uit, nice hehe.

  X

 3. Esmée Says:

  Saaaaaaaaaaaaaai

Leave a Reply