The Isles of Scilly are calling

Newquay Airport

Vrijdag 13 augustus 2010

De wekker gaat vandaag vroeg, half acht. We moeten het huisje in Cheltenham leegmaken, de auto weer inpakken en op weg naar Newquay Airport. Het is een flinke reis van drieenhalf uur en we moeten er echt op tijd zijn, anders missen we de Skybus naar de Isles of Scilly wat onze bestemming is komend weekend. We verblijven op het grootste eiland, St. Mary’s, in het vakantiehuis van een van onze Engelse vrienden, Jack. Fantastisch!

Alles verloopt volgens schema en we komen zelfs eerder dan gepland aan op Newquay Airport; een relatief klein vliegveld dat zich het beste laat vergelijken met Rotterdam Airport.

We vliegen met een Twin Otter dat plaats biedt aan 18 personen. Het lijkt een beetje op het vliegtuigje waarmee de oversteek van Oostende (B.) naar Norwich (UK) hebben gedaan in de meivakantie. Noa en Esmee stappen zonder blikken of blozen in en denken waarschijnlijk: ‘’been there, done that’’. De piloot nodigt Esmee nog even uit om naast hem te komen zitten in de cockpit. Op de rij achter ons horen we een paar Engelse meiden jaloers fluisteren: ‘Do you see that? The little girl can sit next to the pilot’.

Esmee reporting for duty

De vlucht duurt 30 minuten en Cornwall schiet onder ons door. Mooie kliffen en stranden zien we. Maar het echte mooie uitzicht komt pas als we de Isles of Scilly naderen. Idyllische kleine eilandjes omgeven door blauwgroen helder water, wow!

Eiland St. Martin

Voor we het weten, staan we alweer aan de grond op het miniatuur vliegveldje. Geen gates met lange slurven. Geen douane. Geen eindeloze bagagebanden. En zeker geen Polderbaan met 15 minuten taxien. Nee, we stappen zo buiten uit en als we naar de uitgang lopen, komt er op een karretje de bagage voorgereden. Ondertussen vraagt iemand me waar we heen moeten en binnen 5 minuten zitten we in een pendelbusje dat ons naar Fairways brengt aan de Porthcressa Bay.

Airport op St. Mary's, Isles of Scilly

Wat een verademing om zo te reizen en wat is het hier mooi. Je voelt de rust en de kleinschaligheid. We hebben echter geen idee wat voor huisje ons te wachten staat. We hebben alleen het adres gekregen van Jack and that’s about it. Onze mond valt open als we eveneens weer met 5 minuten stoppen en we horen dat we onze bestemming bereikt hebben. Het is een bungalow dat aan het strand staat met uitzicht op de baai, waar tientallen bootjes voor anker liggen. Pittoresker kan niet. Het is een huis met 3 slaapkamers en 2 badkamers, palmen in de tuin en speelgoed/wetsuits in de garage. Toch handig om zo je vrienden over de wereld verspreid te hebben :)

'Waar is Noa gebleven?'

De meisjes rennen door de voordeur naar binnen en via de achterdeur naar buiten om vervolgens het strand op te stuiven. In no time worden de vestjes uitgetrokken en de bikini’s aangetrokken en weg zijn ze. Ik loop in verwondering door het huis heen en verbaas me over het uitzicht dat we echt letterlijk vanuit de woonkamer hebben. Peter loopt ook met een grote grijns op zijn gezicht door het huis en we hebben nu al spijt dat we hier ‘maar’ een lang weekend zijn. Planning technisch kon het helaas niet anders.

Cheers!

Het zeewater is niet erg warm maar wel heel helder

Noa met op de achtergrond St. Agnes, een van de andere eilanden

Uitzicht vanaf de kade

Met de tips en aanraders die we van Jack hebben gekregen, gaan we kijken hoe we toch in relatief weinig tijd het maximale uit deze paradijselijke eilandengroep kunnen halen. We hebben tot maandag 16 augustus,12h45, dan worden we weer opgehaald door het pendelbusje. To be continued.

5 Responses to “The Isles of Scilly are calling”

 1. pap Says:

  wij gaan met de eerstvolgende boot/vlucht

 2. Mam en Mars Says:

  …….en wij gaan mee hoor!!! Het ziet er echt geweldig uit! En dan die zon, terwijl het hier maar regent en grijs is.
  Wat een mooie ervaring, ook voor Noa en Esmee. Nog een fijne tijd in Cornwall! Love en kusXXXXXXX van Mam en Mars

 3. mniekie Says:

  kunnen we niet een vliegtuig charteren. wij willen ooooooooooookkkkk
  prachtig zeg. veel plezier

  xxx mniekie

 4. ingrid Says:

  mammie leuke foto’s
  heel leuk!
  liefs noni

 5. Noa Says:

  dat was leuk daar dat weet ik ook nog haha!!