Birthday in Barcelona

La Rambla in Barcelona

Barcelona, vrijdag 26 februari 2010

Kou. Grijs weer. Sneeuw. Nog meer sneeuw. Ik begin dan ook ontwenningsverschijnselen te krijgen van de zon. Na maanden van kou ben ik het echt zo zat dat Peter en ik besluiten om mijn verjaardag te vieren aan de Spaanse costa. In Barcelona om precies te zijn. Ik heb een portie Vitamine V nodig. Zo vliegen we vrijdagochtend samen naar Barcelona, stad van Gaudi, de Ramblas en Camp Nou.

Havengebouw

Door een staking van de Franse luchtverkeersleiding komen we twee uur later dan gepland aan in Barcelona. Maar ach, de lucht is blauw, de zon schijnt en de temperatuur is 21 graden. Heer-lijk! We pakken de Aerobus naar ons hotel, dat vlak achter de Ramblas en het Placa Catalunya ligt: Hotel Duc de la Victoria. We hebben een mooie kamer dat door zijn hoekligging twee balkons heeft. Tijd om de kamer goed te bekijken nemen we niet want we willen naar buiten. De voorjaarszon voelen en slenteren langs smalle straatjes. Tapas eten en een glas Rioja drinken op een terrasje. Toasten op deze bijzondere verjaardag!

Lekker korte mouwen bij 21 graden

Morgen gaan we Barcelona verder ontdekken en … niet geheel onbelangrijk: we hebben kaartjes voor FC Barcelona tegen Malaga in het indrukwekkende stadion Camp Nou (98.000 zitplaatsen). Barça, Barça!

Op de achtergrond Columbus (zijn wijsvinger meet 50 cm)

3 Responses to “Birthday in Barcelona”

 1. mam en pap buis Says:

  heerlijk genieten met z’n tweetjes,dat moet ook af en toe eens kunnen.2 jaar geleden zijn wij er ook geweest,prachtig is het daar.,
  liefs mam xx

 2. lies Says:

  Lieve scheetjes…

  Sorry, sorry, sorry: nog van harte met je verjaardag Kiki !!!!! Wat heerlijk om er even tussenuit te knijpen…naar de ZON !!!!! Ik snak naar een portie vitamine V. Maar goed: alles op zijn tijd.

  Dat je in ieder geval maar een grote mevrouw mag worden, in goede gezondheid, met veel liefde (daar twijfel ik niet aan bij jullie), en met al je geliefden om je heen.

  Dikke dikke dikke KUS
  XXXX
  Lies (Niels, Sophie & Roosje)

 3. Noa Says:

  dat heb ik niet mee gemaakt maar maar ja voor jullie was het leuk in ieder geval denk ik dan!!

Leave a Reply