Flying Offshore

Op de Noble Ronald Hoope

Na al die examens en testen ben ik nu dan echt aan het werk voor Heli Holland Offshore en heb ik al aardig wat mensen op een boorplatform afgezet. We vliegen met een EC155 (EuroCopter) wat niet echt vervelend is, zal ik maar zeggen :)

Heli Holland Offshore EC155

Tijdens mijn eerste vlucht offshore kwam ik er achter hoe ongelooflijk veel boorplatformen er zijn op de Noordzee. Je kan wel zeggen dat er een complete “stad” is gebouwd.

Per vlucht nemen we zo’n 8 passagiers mee die we op het platform afzetten en meestal nemen we een zelfde aantal weer mee terug naar Den Helder.

Iedereen aan boord moet een survival-suit dragen.

Afgelopen zondag had ik twee vluchten naar de Noble Ronald Hope, zo heet dat platform. De tweede vlucht vetrok om 10.30 uur en omdat vliegveld De Kooy op zondag dicht (!) gaat tussen 11.00 en 14.00 zijn we offshore blijven eten. Helikopter uit gezet en aangeschoven in de kantine :)

Het landen op zo’n dek blijft nog wel even wennen, denk ik. Het lijkt zo groot als je er eenmaal opstaat, maar vanuit de lucht is het net een “postzegel” in de grote zee!

Op het dek van de Noble Ronald Hoop.

Om nu een beetje een idee te krijgen hoe het er op een platform aan toe gaat, heb ik een leuk filmpje gevonden op de site van de Volkskrant:

“Suzan is de baas op gasplatform in de Noordzee”

Heli deck

9 Responses to “Flying Offshore”

 1. Edward Says:

  Gaaf hoor en zeker een hele mooie heli!

 2. Kasper & Denise Says:

  Hey Petertje!

  Wat een ongeloofelijk gaaf ding! Das nog eens even wat anders dan die dinky toys van America. En ik maar denken dat in Amerika alles groot is, haha! Zie ik het goed en heeft deze ook van die turbines als aandrijving, hij lijkt een beetje op aiwolf, haha?
  Wat een droom is dit die uitkomt voor je! Tis bij ons erg druk met afspraken in april, we willen heel heel graag met jullie afspreken maar zal in mei worden dan waarschijnlijk, als jullie dan ook kunnen natuurlijk?!

  Doe Ingrid en de kinderen de groeten en tot snel en doe voorzichtig in dat ding!

  Groetjes,

  Kas

 3. lies Says:

  Lieve Peetje,

  Wat ben je toch een stoere vent zeg !!!! Lijkt me waanzinnig (en ook wel een beetje eng !) om in zo’n heli te mogen (mee)vliegen. Ook wij willen, net als de rest waarschijnlijk weer snel een keertje afspreken, maar ik bel jullie nog wel.
  Doe je wel voorzichtig ??!!

  XXX
  Lies (Niels, Sophie & Roosje)

 4. Matthijs Says:

  Hey Collega! Mooie foto’s hoor! Alleen die heli is wat minder :) LaterZz

 5. Hans Says:

  Wauw man! Kijk je stoer staan dan met je armen over elkaar naast die MEGA helicopter!

  Stoeeeeeeeeeeeer!

 6. Vivian Says:

  ….mmmmm……toch ook wel stoer zo’n coptertje……
  En ik vond die Duc van Hans al zo Stoer!

  Kan het nog stoerder?

 7. Tim Says:

  Wow, gefeliciteerd!
  ziet er erg gaaf uit zeg! nogmaals congratz

 8. Esther Says:

  Dat is toch wel even mooi een droom die is uitgekomen! Heel leuk om wat fotootjes te zien :) Die eerste moet je inlijsten!

 9. Mam & Mars Says:

  Je hebt weer een mooi verhaal geschreven Peet! Ik heb toch maar een knappe en stoere zoon en ook een ………….