The Great Smoky Mountains

Maandag 12 januari 2009

We zijn gisteravond aangekomen in Pigeon Forge TN en daarmee weer terug in de Eastern Standard Time (tijdsverschil is weer 6 uur). Het was donker dus we zagen niet zo heel veel maar vandaag wordt helemaal duidelijk dat het hier prachtig is. De Great Smoky Mountains vormen onderdeel van de veel grotere Appalachian Mountains. Het hoogste punt ligt op 2.025m en hun naam hebben ze te danken aan de ’smoke’ die er altijd om de toppen hangt. Lees hier meer over de Smoky Mountains.

Pigeon Forge is het stadje voor Gatlinburg. Gatlinburg wordt tegenwoordig ook wel het ‘Ski Resort zonder Sneeuw’ genoemd. Ook hier zijn de effecten van ‘global warming’ merkbaar en hebben ze geen dikke pakken sneeuw meer zoals vroeger. Je kunt wel aan de bouwstijl en de berghutten zien dat het een echt wintersportoord is. Het doet heel knus aan en we hebben dan ook echt het gevoel in de Alpen beland te zijn.

We hebben eerst weer even een huurauto geregeld (Dodge Magnum) en we rijden rechtstreeks naar Ober Gatlinburg waar de sneeuw zou moeten liggen. Ober Gatlinburg is op 15 minuten bij ons vandaan. Onderweg schieten we een paar prachtige plaatjes.

We hebben gehoord dat er een paar pistes open zijn boven dus Peter krijgt gelijk de kriebels. Skiën? Wow, dat zou wel heel gaaf zijn. Als we boven aankomen, ligt er inderdaad sneeuw en zien we mensen naar beneden zoeven.

We informeren naar de mogelijkheden voor een dagje skiën en alles is mogelijk. Ze verhuren niet alleen skies en schoenen maar ook skikleding. Voor de meisjes is er een prive leraar, hatsjiekiedee! Dus morgenochtend om 11.00 uur staan we in de skiwinkel en om 12.00 uur op de piste. De meisjes gaan dan samen met een privéleraar mee en wij gaan naar boven. Jodelahitieieiieieie!

Om je een impressie te geven van onze reisroute tot op heden heb ik onderstaande kaart gemaakt. We hebben inmiddels 2500 mi oftewel 4000 km gereden en zijn aan onze vijfde Staat bezig.

3 Responses to “The Great Smoky Mountains”

  1. Mam & Mars Says:

    Dat ziet er weer geweldig uit en niet echt heel druk zo te zien. En ook fijn dat je nog even op de kaart hebt aangegeven hoe jullie hebben gereisd. Vandaag skieen dus, voor Esmee de eerste keer neem ik aan. Heel veel plezier hoor!

  2. Esther Says:

    Hey kinders, jullie beleven weer aardig wat avonturen zo te lezen :) En dan toch nog effe skieen, da’s nog eens mooi meegenomen! Vooral die eerste foto is mooi. Have fun xxx

  3. Hans Says:

    Nou nou nou … zo’n fantastische rondrit en dan nog even als toetje skieen. Je begrijpt dat ik hier nagels zit te bijten he? :P