Howdy Folks, from Nashville TN

Zaterdag 10 januari 2009

Howdy Folks! We zijn in de stad van de Country Music aangekomen. Onze Yogi Bear camping zit aan de Music Valley Drive en dus dichtbij allerlei attracties.

Even een zijstapje voordat we op de stad Nashville ingaan. Gisteren hebben we onze camper even naar de stal moeten terugbrengen want de converter van 110 V naar 12V was stuk. Sjonge jonge, dan denk je een Winnebago te hebben … Toen we net in Memphis aankwamen en het kwik zakte tot 0 graden, kapte ‘ie er mee. Dus om de verwarming en verlichting aan de gang te houden, moesten we de camper af en toe starten om de accu weer op te laden. Na telefonisch overleg met Camping World in Orlando, een afspraak gemaakt met Camping World in Nashville. Dat was dus gisteren. Oja, de oven doet het ook niet meer. Hier moeten ze een onderdeel voor bestellen en dat duurt een dag. Misschien dat we dat nog laten repareren in Knoxville (vlakbij The Great Smoky Mountains, onze volgende stop).

Back to Nashville. Vanwege de weersvoorspellingen voor vandaag (heel veel regen en in het noorden sneeuw) moeten we maar weer shoppen :) We hebben een geldig excuus want we hebben gewoon weinig warme kleren. Inmiddels ben ik nog steeds niet geslaagd voor een winterjas en loop ik kleumend in mijn zomerjas (uiteraard met twee vesten, drie t-shirts, een lang hemd en een lange onderbroek eronder). Ongeveer 4 uur later ploffen we met een Starbucks koffie op de trappen in The Mall neer. De meisjes zitten in de draaimolen. Ik ben geslaagd. Maar niet voor een winterjas, pffft. De enige winterjas die ik graag had willen hebben, was er alleen nog maar in XS and guess what.  Noa heeft ‘m gekocht. Best frusterend, zeker omdat het haar tweede winterjas is. Maar ja zeg nou zelf: afgeprijsd van USD 129 voor USD 19. Dat kun je niet laten hangen. Peter koopt voor het gemak ook maar een winterjas. Tuurlijk. Eerlijk is eerlijk, ik ben wel geslaagd voor een spijkerbroek, een sweatshirt en een warm vest.

Vanavond staat de Country Show van de Grand Ole Opry op het programma. Deze show is echt onlosmakelijk verbonden met Nashville en een instituut. De Grand Ole Opry geeft al sinds 1927 op zaterdagavond concerten. Het wordt tijdens de wintermaanden in het Ryman Auditorium gehouden (waar overigens morgen Bryan Adams optreedt). Dit theater laat zich het best vergelijken met Carre, redelijk knus dus. We hadden dit in Memphis als tip meegekregen en na wat research besluiten we hier kaarten voor te halen. Het is niet goedkoop maar het moet je-van-het zijn. Er treedt in ieder geval een scala aan Country zangers en zangeressen op. Overdreven gezegd: het is maar net wie er in de buurt is en langs komt. Ze hebben per avond twee grote vaste artiesten maar hieromheen verschilt het iedere keer weer. Klinkt leuk vinden we. De namen van de grote artiesten zegt ons uiteraard niets, maar dat maakt niet uit. Het gaat om de beleving, toch? Voor degenen die haar kennen, Carrie Underwood treedt hier ook zo nu en dan op.

We zitten in een bomvol theater als om 19.00 uur het doek opengaat en de eerste artieste en een groep Square Dancers opkomt. De sfeer zit er al gelijk goed in. Noa en Esmee zitten tussen ons in met een badkuip vol popcorn en kijken geintigreerd naar het podium.

Het twee uur durende programma is opgedeeld in vier blokken van een half uur. Elk half uur wordt gesponsord door een ander bedrijf. Als het eerste half uur erop zit, gaat het gordijn dicht (wordt er blijkbaar wat geschoven met het toneel) maar het hilarische gaat nu komen: de reclame voor het sponsorbedrijf in kwestie wordt hardop voorgelezen. De man die dit doet, staat zichtbaar op het podium achter een katheder. Bij de eerste ‘ronde’ krijgen we ogen zo groot als schoteltjes en kijken we elkaar vragend aan bij de wervende tekst over een of ander thuiszorgbedrijf.

Vervolgens gaat het gordijn open en zitten we in de tweede ronde. Het aanbod is gevarieerd, een soliste, een duet en een zes koppige band incl. banjo. Voor we het goed in de gaten hebben, horen we dezelfde stem opeens airconditioners aanprijzen. Je zou er melig van worden. Later horen we dat deze show ook live op de radio wordt uitgezonden en via internet te beluisteren is. Nah vooruit. Toch vragen we ons af waarom er niet gewoon een bandje met de reclame wordt afgespeeld.

De derde ronde is veruit de beste. De artiest Mike Snyder is behalve zanger ook een geweldige stand up comedian. Hij maakt echt goede grappen. Als de eerste trekpleister van de avond, Blake Shelton, wordt aagekondigd ga ik wat meer rechtop zitten. Hmmm, die ziet er niet verkeerd uit. Vanaf hier wil Peter heel graag wat schrijven:

‘Goed die Blake komt dus het podium op. Veel gegil van alle dames, en dan bedoel ik ALLE dames! Ingrid zit ineens rechtop en is niet meer aanspreekbaar. Tijdens de twee nummers die die Blake zingt (tis niet eens echt goed) moet ik om de haverklap haar mond dicht doen en ff met een zakdoekje erlangs…
Als Blake na zijn act van het podium afloopt, probeert Ingrid de “Go Go Gadget neck” om hem maar zolang mogelijk te kunnen volgen ;) Oke, oke ik ben jaloers‘.

Peter heeft ook foto’s gemaakt van Blake’s act maar die zijn op miraculeuze wijze allemaal mislukt. Het was in ieder geval een fantastische avond en we zullen nog lang aan Blake, uhhh ik bedoel de Grand Ole Opry terugdenken :)

7 Responses to “Howdy Folks, from Nashville TN”

 1. Denise & Kasper Says:

  Peter,

  Ik heb met je te doen hoor!

  Hou haar in de gaten!

  Greets,

  Kas

 2. Mam & Mars Says:

  Wat LEUK weer, dit stukje! En Peet, jij kunt toch ook best wel leuk schrijven! xxxx

 3. Mam Says:

  heerlijk Peter ben je echt jaloers???
  jullie hebben dus weer een leuke avond gehadxxx

 4. Pap Says:

  daar geloof ik niks van dat die foto,s mislukt zijn moet je mamma maar eens vragen hoe dat gaat

  pap

 5. Ineke Says:

  Hoi Peet, ik snap niks van Ingrids enthousiasme voor die jongeman. Jij ziet er toch veel beter uit?
  Dag, Ineke

 6. dirgni Says:

  Dank je wel Ineke. Dat dacht ik nou ook ;)
  Peter

 7. Mars Says:

  Ingrid, ik meen te herinneren dat er ooit bij Defensie zoiets was…….waar heeft Peter het rolletje laten ontwikkelen ???? Maar niet getreurd, jouw Blake heeft misschien ook wel een eigen website !!
  Veel plezier verder, mars xx