Arctic Outbreak in the Midwest

Donderdag 15 januari 2009

We hebben afgelopen nacht op een Horse Park in Lexington, KY overnacht. Ik moet eigenlijk zeggen THE Horse Park in Kentucky want daar staat deze Staat om bekend. Het is een prachtig en gigantisch groot landgoed met museum, indoor arena, race track en ook een bijbehorende campground. Toen we gisteravond aankwamen was het toch wel zo afgrijselijk koud. Als je naar buiten ging, deed de kou gewoon zeer aan je gezicht en je voelde langzaam je benen afkoelen, dwars door je jeans heen. ‘Watjes!’ hoor ik jullie denken. Zeker teveel gewend aan de Floridiaanse temperaturen? Ja en nee. We zijn inmiddels al gewend aan de temperaturen rond het vriespunt maar nu was het -15 graden. Dat is nog niet alles. Door de ‘wind chill’ was de gevoelstemperatuur -21 graden. Hellup. Afgelopen nacht werd het zelfs -18. Brrrr.

Het erge is dat vandaag de koudste dag sinds vijf jaar wordt verwacht.
Slik … Scholen in de buurt zijn allemaal dicht. Ik trek Esmée een legging onder haar spijkerbroek aan, ik doe er zelf ook een aan, mutsen op, handschoenen aan en vooral binnen blijven. De camper doet het overigens uitstekend. Hij is goed geïsoleerd en heeft geen moeite om het warm te houden.

Voordat we het Horse Park verlaten, rijden we nog even langs de ‘horsies’. In de wintermaanden (en zeker met deze buitenaardse temperaturen) zijn er geen pony- en paardenritten mogelijk anders hadden we dat zeker gedaan. Dus we houden het maar bij aaien.

De overnachting voor vandaag staat gepland in Middle Point, Ohio. Maar ik denk dat we onderweg eventjes gaan bellen naar de camping en vragen naar de weersomstandigheden daar want het sneeuw behoorlijk in Ohio.

One Response to “Arctic Outbreak in the Midwest”

  1. Noa Says:

    ooh ja daar had ik hele koude tenen!!