Welcome back to Sgggg … skiphol

Maandag/dinsdag 21 en 22 juli 2008

Maandagmiddag 21 juli vertrekt ons vliegtuig vanaf Orlando met bestemming Detroit. Peter brengt ons met gemengde gevoelens weg. Hij is blij voor ons dat we op vakantie gaan naar alle familie en Beau maar we laten hem wel alleen achter. Met een kleine 45 minuten vertraging vertrekken we. De gezagvoerder legt uit dat de vertraging door de thunderstorms onderweg kwam en dat we daar waarschijnlijk nu weer enigszins omheen moeten vliegen. Desondanks hebben we aardig wat turbulentie. Als Noa van het toilet komt na wat flinke hobbels, is haar shirt aardig nat. Op het moment supreme toen ze haar handen wilde wassen, schudde het toestel zo erg dat Noa overal tegen aan botste in die kleine ruimte en ze dus onbedoeld de kraan helemaal openzette. Ze komt met een grote grijns van het toilet.

In Detroit gaat alles heel supergesmeerd. Het KLM toestel staat in de aangrenzende gate al te wachten en we hoeven niet weer door de paspoortcontrole of iets dergelijks. Dus 3 minuten na het ene toestel verlaten te hebben, staan we alweer bij het volgende. We hebben echter nog 50 minuten dus we gaan maar even wat eten.

Als we mogen ‘boarden’ valt ons op dat er erg weinig passagiers zijn voor dit grote toestel. Als we zitten, legt de stewardess ons uit dat de hele middelste rij in ons compartiment leeg blijft. Dat is goed nieuws, want dan kan ik voor Noa en Esmée een lekker bedje maken. Ondertussen worden de meisjes steeds drukker want ze hebben de Personal Entertainment Players ontdekt in de stoelleuning voor ons. De afstandsbediening is mogelijk nog spannender, want hoe zet je ‘m aan? Als we in de lucht hangen, kijken ze allebei naar Alvin and the Chipmunks. In het Engels. Nu hebben ze de mogelijkheid om de film in het Nederlands te kijken, maar ze kennen ‘m al en dus willen ze ‘m in het Engels kijken. Ik denk dat het een beetje vergelijkbaar is voor ons als dat je opeens een film met bekende acteurs als Tom Cruise e.d. gaat bekijken met nasynchronisatie in het Nederlands. Vre-se-lijk.

De vlucht duurt maar 6h45 dus dat is een quickie. We landen dan ook vroeger dan gepland op Sggggg … skiphol. Als we bij de bagageband aankomen, zien we als eerste Edward achter het glas. Al snel volgen Opa, Oma, Tante Esther en Oom Hans. Wat een feest met zo’n onthaal!

Het is raar om ineens weer op Schiphol te staan. Het voelt heel onwezenlijk, vooral ook omdat Peter er nu niet bij is. Als we naar buiten lopen, valt de afwezigheid van de drukkende vochtigheid me als eerste op. Het voelt zo ‘licht’. In Florida loop je altijd met een warme deken om je heen. De lucht ruikt hier ook anders. Dit is waarschijnlijk de luchtvervuiling, hahaha.

De temperatuur is heerlijk. In eerste instantie. ’s Avonds zit ik aan het avondeten met een vest aan (iedereen heeft korte mouwen) en bij het acht uur journaal doe ik van ellende ook maar sokken aan. Brrrrr. Laat de tropische temperaturen maar komen :)

 

4 Responses to “Welcome back to Sgggg … skiphol”

 1. Peter from the Sunshine State Says:

  Dit is raar een comment op m’n eigen site vanuit Titusville…
  Heel veel plezier met iedereen en vooral Beautje!
  Kus van pappa x

 2. lies Says:

  Lieve meiden en eenzame Peetje,

  Wij willen jullie héél veel plezier toewensen met de family. Wat moet dat inderdaad vreemd zijn om weer “thuis” te zijn. Jammer dat alleen Peet achter moest blijven om zijn homework te doen !
  Ook jij Peetje veel (leer)plezier.

  Dikke kus,
  Lies (Niels, Sophie & Roosje)

 3. Hans Says:

  Peter, we letten goed op ze hoor, we hebben meteen vanavond even lekker pannekoeken gegeten hmm :)

 4. Kasper Says:

  Dirgni en Kids, Veel plezier, geniet er van!!!

  Peetje, leer ze, en sterkte.

  Greets Kas

Leave a Reply