Nog een nachtje slapen …

Nog een nachtje slapen en dan … komen Noa, Esmée en ik voor vakantie naar Nederland. Helaas kan Peter niet mee aangezien hij vlak voor zijn examens zit. Het lijkt vreemd misschien, maar het mes snijdt aan twee kanten zo. Hij heeft zo meteen alle rust om zich voor te bereiden en zich te concentreren op wat komen gaat en wij hebben een heerlijk weerzien met familie en vrienden. Maar in de eerste plaats met onze choco labrador Beau want die hebben we allemaal heel erg gemist.

Op de valreep hebben we deze week nog ‘even’ een andere auto gekocht. We hebben mijn PC Hooft tractor en Peter’s Jimmy ingeruild voor een auto van meer Europees formaat. Het gaat om een Dodge Caliber uit 2007 die we straks ook mee terugnemen naar Europa.

Het is ‘maar’ een 2,4l met alles erop en eraan: leren bekleding, a/c, climat control, All Wheel Drive, 18″ banden, 6 cd wisselaar in dashboard, stoelverwarming, een ‘chill zone’ in het handschoenenkastje met plek voor vier blikjes of flesjes (geweldig), regensensor, premium stereo, op afstand bedienbare achterklep, stoelgeheugen, universele garage deuropener, audio controls op het stuur etc. Eigenlijk heel veel snufjes die onze Toyota Avensis ook had en nog meer. Van de Caliber heb je vier modellen waarvan dit de een-na-stoerste is. Het is een hele sportieve auto die als een blok op de weg ligt. Jullie begrijpen, we zijn er blij mee.

En wat deze auto heeft wat een heleboel autos hier niet hebben: het is een hatchback. Dus onze Beautje Beau kan straks weer achterin meereizen.

Onze bovenste auto is een 2008 Ford Mustang Convertible V8. Dat gaat echt helemaal nergens over :) Dus nu staan er twee zwarte brulijzers te glimmen in de garage.

Vanaf dinsdag zetten we dus weer voet op Nederlandse bodem en ik hoop vanaf daar ook jullie van updates te voorzien.

8 Responses to “Nog een nachtje slapen …”

 1. Hans Says:

  hehehehehehe Jaaaaaaaaaaaaa! Wist je dat Leontien dit ook echt zelf al een hele stoere auto vind? 2.4 liter .. je weet dat je nu 1,70 per liter moet betalen hier he? En autogas stijgt ook met 5 cent per week :P 18″ velgen, dan moet je wel dus een beetje YoYo gaan praten, armpje uit het raam hangen (je mag niet meer middenarmsteun hangen) en dan af en toe roepen op z’n krom amerikaans “Yoyo, thizz iz my hooood yoyo… je weeeet toch” hehe :)

  Oke oke, dat is een fijne auto, wat een blerbak hehe :P

  Hoe esmeetje ook als een klein popje achterin die belachelijke V8 zit :)

 2. Edward Says:

  Hele mooie auto en beide in de juiste kleur! :D Alhoewel zwart eigenlijk geen kleur is… ach doet er niet toe. Als ik ze zo op de foto zie dan ruik ik die nieuwe autogeur alweer, heerlijk!

  Goede vlucht toegewenst en tot morgen!!!
  (Peter leerse)

 3. Esther Says:

  Wat zeg je nou toch weer: “een auto van meer Europees formaat”??? Oke oke, hier in Nederland zie je steeds meer SUV’s rijden, maar dit is nog steeds een enorme bak hoor! Maar wel mooi en inderdaad: in de juiste kleur :D Bereid je idd maar voor op de torenhoge benzineprijzen. Volgens schatttingen duurt het niet lang meer voordat de benzine 2,00 euro per liter kost. Aaargghhhh!

  Verder goede reis en tot snel!
  x

 4. Oma Balos Says:

  De auto ziet er inderdaad prachtig uit; ik kan niet wachten tot-ie in Nederland rijdt met jullie er in! Alleen: ik denk toch dat Beau liever in de Berlingo achterin zit hoor! Ik ga het hem zo vragen, je hoort het nog wel!! Nogmaals een hele goede reis en via de radio heb ik gehoord dat jullie de zon meenemen: zondag zou het tot 30 graden worden. xxxxx

 5. Sylvia Says:

  Veel plezier in Nederland en doe ze de groeten daar in Naaldwijk! Helaas voor ons slaan we deze zomer een keertje over (we zijn met Spring Break geweest) en gaan we waarschijnlijk met de Kerst.
  Groetjes en ik heb inderdaad gehoord dat het eind van deze week mooi weer gaat worden in NL.
  Sylvia

 6. Ingrid from the Sunshine State Says:

  Dank jullie wel voor alle lieve reacties. Ja, ik weet wat de benzine kost in Nederland. Hier betalen we nu bijna $4 per gallon (3,8l), een lachertje vergeleken bij NL maar voor de Amerikanen reden om de gorgelbakken massaal in te ruilen voor ‘minder erge slurpbakken’. Ik schrijf bewust geen ‘zuinigere’ maar ‘minder erge slurpbakken’, want dat fenomeen kennen ze hier nog bijna niet. De Toyota Corolla staat hier op eenzame hoogte met een verbruik van 32 MPG (1:13).

 7. Oma Jackie Says:

  wat een mooie auto zeg om jaloers op te worden ,nou kan jij lekker rijden Peet.Het zal alleen heel stil zijn,maar dan kan je goed studeren.
  Wij vangen hier de drukte wel op ,heerlijk .xxxxxxxxxxxmam

 8. Marloes Says:

  Hi Ingrid,

  Wat een gave auto´s!!! Ik kan niet anders zeggen…Toppie! Je zit nu waarschijnlijk al op Nederlandse bodem maar ik wil je voor de komende dagen heel veel plezier wensen. Geniet lekker van het weerzien van familie & vrienden!

  Liefs Mloes (uit Raalte)

Leave a Reply