Fijn een stukje vliegen op zondag

Zondag 6 juli 2008

Het klinkt misschien belachelijk en decadent, maar we gaan vandaag brunchen met de helikopter. Er schijnt op 45 minuten vliegen een schattig vliegveldje te zitten met een nog schattiger restaurant genaamd Chalet Suzanne. Die naam alleen al doet me heel Frans aan en ik moet gelijk aan witte bergtoppen en bevroren tenen denken.

Peter wil nog wat extra vlieguren maken en hoe kun je dat beter doen dan samen met je vrouw gezellig op zondag naar pittoreske plekjes te vliegen? We maken er gelijk een soort groepsuitje van en we spreken met Matthijs, Henrique en de Engelse Peter af in het restaurant. Vier piloten, 3 passagiers en vier helikopters.
Het worden er steeds meer :)

 

 

 

 

 

 

 

 

  
 
Er is geen geasfalteerde landingsbaan maar alleen een ‘private grasstrip’. Het ziet er apart uit vanuit de lucht en we moeten even zoeken waar we de helikopter moeten neerzetten. Nou ja, we … Peter. Matthijs is er al, dus we kunnen aan de hand van zijn helikopter onze ‘parkeerplaats’ bepalen.

Bij navraag horen we dat de brunch $32 p.p. kost. Oeps! Dat is een beetje teveel van het goede. Het mag dan wel ‘All You Can Eat’ zijn, maar de prijs wordt er niet minder om. Gelukkig kunnen we ook een enkel brunch gerecht kiezen voor $10. Dat klinkt ons al een stuk aangenamer in de oren.

Als de gerechten gebracht worden, kijken we met een frons naar het kleine bordje dat voor ons wordt neergezet. Het is een klein dessert bordje en het gerecht dat erop ligt, is mogelijk nog kleiner. Een echt liflafje. Ik moet mijn best doen om niet in de lach te schieten. De mannen kijken ook een beetje beteuterd. Maar het moet gezegd worden, het smaakt subliem. Achteraf blijkt dat het een ‘Mobil 3 star restaurant’ is, dus waarschijnlijk een soort Michelin sterrensysteem met dito haute cuisine.

De meisjes hebben we bij Trond gebracht, dat is een Noorse klas- en leeftijdsgenoot van Peter.  Als ik ze na afloop kom ophalen, willen ze niet eens mee. Ik ben ‘te vroeg’ roepen ze in koor. Ik had namelijk gezegd dat ik er weer om 2pm zou zijn en ik bel om 1.40 aan. Big mistake, natuurlijk! 

5 Responses to “Fijn een stukje vliegen op zondag”

 1. Kasper Says:

  Hier in IJmuiden hebben we een heli platform van die ANWB vliegmachine, wanneer zet je hem hier even aan de grond, voor een heeeel piepklein stukje vliegen. Maak je meteen vlieguren ;-)

  Greets Kas

 2. Hans Says:

  Tsssssk, even dineren met de heli, ronduit a-sociaal! :P Wel stoer met z’n viertjes zeg!

 3. marije Says:

  Wel heel erg gaaf om zo ergens te gaan eten.

  Dus voortaan is het “Schat start jij de heli even dan kunnen we gaan eten”

  Ik ebn inmiddels weer terug in Singapore. Erg leuk gehad maar onwijs druk. Bereid je maar
  vast voor want iedereen wil je zien. En iedereen wil met je praten. Wel altijd leuk dat iedereen zo enthousiast is.

  Veel plezier

  Marije

 4. Kasper Says:

  Tis stil aan de overkant……………..????

 5. Jacco van der Geer Says:

  hoi Ing, het is voor het eerst dat ik jullie website zie. Leuk om weer eens wat te horen en te zien van jullie.
  MET EEN HELI NAAR EEN BRUNCH!! Ja, daar hoort natuurlijk wel zo’n prijs bij.
  groetjes jacco

Leave a Reply