Homemade krentenbollen

Een van de dingen die typisch Nederlands is, zijn krentenbollen. Vertel eens wat nieuws, hoor ik jullie denken. Omdat ze zo typisch Nederlands zijn, zijn ze hier dan ook niet te krijgen. Dus wat doe je, als je toch ruim in je tijd zit … je maakt ze zelf. Tenminste dat dacht ik even te doen. Sjemig, dat is best een heel gedoe met dat rijzen van het deeg tussendoor.

Ik denk ’s ochtends Noa en Esmee te verrassen met de mededeling: ‘Mama gaat zelf krentenbollen maken. Leuk he?’. Wat denk je, kijken ze me allebei schaapachtig aan: ’Wat zijn krentenbollen?’ Mweeep mweeep mweeeep mweeeeeeeeeeeeeep. Ze hebben in ieder geval net uit school zitten smullen van een ovenwarme krentenbol. Hmmmm.

Eierkoeken hebben ze trouwens ook nog nooit van gehoord (nou jaaaa). Die ga ik woensdag maken. Dus als onderdeel van de Nederlandse Expat opvoeding … verplicht eten :)

9 Responses to “Homemade krentenbollen”

 1. lies Says:

  Lieve Kiki,

  Wat zien ze er lekker uit !!!!! Je hebt wel weer ENORM je best gedaan zeg.
  Het is hier net koffietijd: dus ik denk dat ik ook maar even bij de bakker langswip.

  Dikke kus aan allemaal
  XXX
  Lies ( Niels, Sophie & Roosje)

 2. Leontien Says:

  Een donut is toch veel lekkerder??

 3. marije Says:

  Wauw die zien er goed uit. Mag ik het recept hebben. Ga ik ook maken.
  Heerlijk met boter en suiker. Moet hier wel opletten want meeste boter is super zout. Was in NZ ook zo.
  En ook de eierkoeken. alstublieft.

 4. Sylvia Says:

  Heeeeeeerlijk!!! Wat is het toch eigenlijk stom dat je de dingen mist die je misschien in NL nooit eet. Kan je mij ook het recept mailen? Ga ik het eens proberen, is misschien ook leuk voor een traktatie op school, is weer eens iets anders dan die mierzoet cupcakes, bleh!
  Ik bak trouwens wel iedere dag m’n eigen brood (een lekker halfje volkoren met granen). De eerste aanschaf in Amerika was een broodbakmachine en hij heeft z’n geld inmiddels meer dan opgebracht.
  Groetjes!

 5. Edward & Esther Says:

  Oh kind, je bent een echte huismoeder geworden :) Maar het ziet er erg lekker uit! Hoe kunnen Noa en Esmee dit nou niet kennen? (leuke zinsconstructie) Dat wordt dus voortaan elke zondag warme krentenbollen, hihi. xxx

 6. Hans Says:

  Fantastisch weer :) Ik zie je met die zak staan en denk: “hoe komt ze daar nu weer aan?” Jullie moeten duidelijk ook die rating plugin trouwens erop zetten (http://lesterchan.net/wordpress/readme/wp-postratings.html), deze krijgt een five-star rating van mij :P

 7. Oma Balos Says:

  Ze zien er inderdaad helemaal te gek uit! En jij bent ook mooi bruin! En van mij krijg je dan de zesde ster!. xxxx

 8. inge Says:

  ZOOOOO, dat ziet er kei goed uit. Mijn man en ik wonen al 10 jaar in azie en ik wil hem graag verrassen met jouw zelf gemaakte krentebollen.
  Zou je mij het recept kunnen sturen? en als ik ze dan gemaakt heb laat ik het natuurlijk weten of ze zijn gelukt en hoe heerlijk ze waren.
  Groetjes en alvast bedankt.
  Inge

 9. frl_keks Says:

  hello!
  i found your website by searching at krentebollen recepts.
  yours look very delicious! would you please send me your recept? i would really like to bake them, too.
  greets
  frl_keks