Kinderfeestje Esmee

feestje_esmee_bunnies.jpg

Zaterdag 8 maart was het dan eindelijk zover voor Esmee: haar kinderfeestje. De drie meisjes op de foto zijn vlnr Esmee, Olivia, Hannah en Kolbrun (de IJslandse). Het 5e meisje, Gracie, verhuisde een week voor haar verjaardag naar Indiana en kon er niet meer bij zijn.

feestje_esmee_feesthoedjes.jpg

Nadat we eerst met de feesthoedjes op Happy Birthday hadden gezongen, werden de, door Esmee gemaakte, cupcakes gegeten. Mmmmm. De cadeautjes werden bij binnenkomst al meteen ontmanteld dus die ronde konden we na het taart eten overslaan. Toen was het tijd om in de auto te stappen want de meisjes gaan vandaag keramiek beschilderen. Dat klinkt heel indrukwekkend, maar het komt neer op het beschilderen van een keramiek tegeltje (15×15cm) waar ik een zeemeermin op had laten drukken.

Aangezien het best een eindje rijden is (55 minuten) hadden we een picknick lunch voor onderweg gepland. Ik had echte Amerikaanse sandwiches gemaakt (peanut butter and jelly). Het was toen ‘alleen’ nog zoeken naar een playground met picknick tafel onderweg. Er was natuurlijk spontaan in geen velden of wegen een playground meer te vinden en zo eindigden we 3 minuten voor de finish aan een picknick tafel bij het strand. Het voordeel daarvan was dat de meisjes zich even heerlijk konden uitleven op het strand (lees: rennen en gillen).  

feestje_esmee_strand.jpg

Na dit gilkwartier konden we met tamme kinderen naar het ‘levensgevaarlijke’ atelier vol met keramiek. Ze liepen keurig met hun handjes op de rug naar binnen (’kijken doe je met je ogen’) en hebben vervolgens een uur lang heerlijk geschilderd. Zoals je hieronder kunt zien, in opperste concentratie.

feestje_esmee_workshop.jpg

Woensdag mag ik de kunstwerken komen ophalen want dan zijn ze gebakken. Ben heel benieuwd naar het resultaat.

3 Responses to “Kinderfeestje Esmee”

 1. Leontien Says:

  Nou, ik ben ook heel benieuwd! Die moeten zeker even op de foto worden gezet!! x tante tienie

 2. Oma Balos Says:

  En deze foto’s zijn ook enig! Wat is ze al groot, echt een mooi meisje. Ik heb ook genoten van alle andere foto’s. xxx

 3. mam Says:

  Haha kleine Esmee knutselt nog steeds met haar tong uit haar mond,
  staat heel lief en wat een krullenkopje is het toch.
  xxxxxxxxxxxxx