Hoera, Esmee 5 jaar!

esmee_5_jaar_papa_noa.jpg

Onder een luidkeels gezongen ‘Happy Birthday’ maakten we Esmee wakker vanmorgen. Slaperig trippelde ze achter Noa aan naar onze slaapkamer waar alle cadeautjes klaar lagen. Ze was in een klap wakker ;)

Ze heeft van ons echte Dora The Explorer rollerskates gekregen inclusief alle hulpstukken tegen geschaafde knieen en ellebogen. 

 esmee_5_jaar_rollerskates.jpg

Ondanks dat ik een cadeautje had gekocht dat Noa mocht geven (Lego), wilde Noa van haar eigen geld iets voor Esmee kopen. Hoe lief is dat! Zo kwam het dat ik gisteravond 20.00 uur nog met Noa en haar handtasje in de auto stapte om naar de Kmart te rijden. Toen ik haar vertelde dat ze helemaal zelf wat mocht uitzoeken en ook zelf mocht weten hoeveel geld ze wilde uitgeven, groeide ze ter plekke.  Als een echt dametje struinde ze de gangpaden af. Uiteindelijk viel haar oog op een nachtlampje dat in een speciale bak met aanbiedingen lag (ze heeft duidelijk de genen van Oma Jackie). Trots stond ze bij de kassa en rekende zelf af. Toen ze de bon kreeg zei ze quasi nonchalant: ‘De bon doe ik in mijn portomonnee, voor als er iets kapot is.’ Een grijns kon ik niet onderdrukken, dat begrijpen jullie. Esmee vond het ook wel speciaal want ze gaf Noa spontaan een dikke kus.

esmee_5_jaar_kus_voor_noa.jpg

Op school heeft Esmee mini cupcakes getrakteerd waarvan ik woensdagavond om 22.00 uur nog het beslag stond te mixen. Ik was weer in een Crea Bea bui en heb de gewone cupcakes (muffins) omgetoverd in kleine lieveheersbeestjes en zonnebloemetjes. Schattig he?

esmee_5_jaar_traktatie.jpg

 ’s Middags uit school hebben we een taart gehaald en natuurlijk de 5 kaarsjes erop aangestoken. Alleen het uitblazen was wat lastiger dan gedacht. Esmee was een soort Andre van Duin die er steeds finaal over heen blies waardoor de kaarsjes gewoon bleven branden. Bij poging 3 gebeurde er eindelijk iets en na poging 5 waren ze allemaal uit. We hebben in een deuk gelegen.

esmee_5_jaar_taart_uitblazen_kaarsjes.jpg

esmee_5_jaar_taart_uitblazen_kaarsjes_poging2.jpg

esmee_5_jaar_taart_eten.jpg

Alle foto’s van vandaag kun je bekijken in de gallery (zie de link aan de rechterkant). Ik heb ze allemaal erbij gezet in een apart mapje.

6 Responses to “Hoera, Esmee 5 jaar!”

 1. Ineke Says:

  Lieve verre famillie,

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Esmee. Geef haar een knuffel van mij. Ik lees op jullie boeiende weblog wel weer hoe ze haar verjaardag gevierd heeft.

  Dag, lieve groeten,
  Ineke

 2. Jane Bowden Says:

  We hope you have a very happy birthday Esmee!

  Love,
  Jane and Mike xx

 3. monique Says:

  lieve Esmee

  wat zie je er prachtig uit, mooie kleren en een hele mooie haren.
  je hebt ook geweldige kadoos gekregen. bofkont.
  nog 3 maanden en dan kunnen wij je ook in het echt feliciteren!
  liefs monique

 4. mam Says:

  Lieve Esmee,

  Wat een mooie cadeautjes heb je gehad,en wat een taart zeg.
  En wat kan mama mooie gebakjes maken zeg ,ze moet er maar een paar oversturen.Ik heb weer in en deuk gelegen Ing om je verhaal,Noa heeft echt de koopjes tic van mij ha ha.

 5. Esther&Martijn Says:

  Hoi Esmee,

  We zijn veels te laat maar willen je toch nog van harte feliciteren met je verjaardag. Wat een leuke foto’s zeg! Was vast een gezellige dag.

  Groetjes
  Martijn en Esther

 6. Leontien Says:

  Lieve Esméetje,

  Wat ben je toch een grote meid al aan het worden!! En wat goed dat Noa helemaal zelf een kadootje heeft gekocht. Wij komen over een paar weekjes al! Jippie!

  x tante tienie