Vamos a la Playa

strand2.jpg

Zondag 26 augustus zijn we voor het eerst naar het strand geweest. Tien minuten bij ons vandaan ligt het National Wildlife Refuge met een oppervlakte van maar liefst 56.700 ha. Het is een schitterend natuurgebied waar alligators, bobcats (=lynx), manatees (=zeekoeien), dolfijnen, pelikanen, gieren en nog veel meer wonen. Je kunt met de auto de ‘Black Point Drive’ doen; een zandpad van 7 mile (ruim 11 km) lang waar je dus alle bovengenoemde dieren kunt spotten. We hebben helaas nog geen alligator gezien, maar wel een lynx, dolfijn en veel gieren. Absoluut een aanrader voor de aanwaaiende familie en vrienden!

Aan de rand van dit natuurgebied ligt Playa Linda; een prachtig strand aan de Atlantische Oceaan zonder commercie. Dus geen strandhuisjes, Jan Patat of ijsverkoop. Er zijn enkel toiletten en op Beach 3 zijn Life Guards. That’s it! Aangezien hier alleen de locals komen, is het er absoluut niet druk. De golven zijn een ‘beetje’ wild waardoor Esmee niet verder dan de branding kwam. Peter vond het uiteraard prachtig en wil waarschijnlijk zo’n bodyboard kopen. Ik heb me 10 jaar geleden (tijdens onze huwelijksreis) 1x op Daytona Beach in deze golven gewaagd. Uiteraard ging ik precies op het verkeerde moment de zee in (ik ben blond tenslotte), werd gegrepen door de golven, een paar keer op z’n kop gegooid, en belandde met m’n bovenstukje achterstevoren en ongeveer 10 kg zand in mijn broekje tien meter verderop in de branding. Dus ik poedel van nu af aan wel tot enkelhoogte in het water :)

2 Responses to “Vamos a la Playa”

  1. Hans Says:

    hehehehehe .. 10kg zand in je broek en rollerdebol .. man man!

  2. mam Says:

    wat krijgen we al grote kleindochters

Leave a Reply